IJsseminar 2016

In de eerste volle week van november 2016 vond voor de 11e keer het jaarlijkse ijsseminar van Laan Heiloo en Valmar Benelux plaats. Gedurende deze week werd een sessie van anderhalve dag gegeven voor beginnende ijsbereiders op donderdag en vrijdag. Op maandag, dinsdag en woensdag werden drie sessies voor gevorderde ijsbereiders gehouden.

 

De seminars werden gegeven door twee bevlogen en vakkundige demonstrateurs Massimo Vasini en Massio De Luca. Zij lieten met veel enthousiasme hun specialisatie in ijsbereiding en patisserie zien. Voor de beginnende ijsbereiders was er veel aandacht voor het maken van ijs en uitleg over de invloed van de verschillende ingrediënten. Bij de gevorderde ijsbereiders lag de nadruk op het maken van bijzondere ijscreaties en decoraties. Voor sommigen was de informatie die zij op de dag van beide demonstrateurs te horen kregen niet genoeg en gingen zij ’s avonds tijdens de borrel of het diner nog in gesprek met een van de demonstrateurs voor nog wat meer informaties, tips en adviezen.

 

Alle deelnemers bleven slapen en overnachtten in hotel Marijke in het gezellige Bergen. Maar voordat men naar bed ging werd er heerlijk gedineerd en vervolgens nog een borrel gedronken in een leuke kroeg. En enkelen zochten na het diner de gezellige bar in hotel nog even op!

 

Het was weer een leerzame en gezellige week!