IJsseminar 2017

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 november organiseren Laan Heiloo en Valmar Benelux samen met Mec3 uit Italië de 12e editie van het ijsseminar. Net zoals voorgaande jaren biedt het ijsseminar plaats aan de beginnende en de gevorderde ijsbereider.

Seminar aspirant en beginnende ijsbereider (anderhalve dag)

Aspirant en beginnende ijsbereiders krijgen tijdens dit seminar te maken met een theorie en een praktijkgedeelte. De nadruk zal liggen op het laten zien hoe ijs gemaakt wordt, welke ingrediënten in ijs zitten, wat de invloed van de hoeveelheid van deze ingrediënten op het ijs is en wat erbij komt kijken hoe ijsbakken mooi, maar toch makkelijk kunnen worden opgemaakt. Uitgangspunt is ook om een aantal nieuwe producten te presenteren en om interactief te werk te gaan.

Seminar gevorderde ijsbereider (één dag)

Bij de gevorderde ijsbereiders zullen verdergaande items worden behandeld. In de ochtend komt theorie aan bod en in de middag is er aandacht voor de praktijk. Er zal onder meer aandacht worden gegeven aan het nut en opmaken van ijsbakken, de mogelijkheden om met patisserie te werken aan de hand van de bestaande producten en apparatuur, het verwerken van en werken met diverse garnituren, het zelf maken van decoraties en nieuwe ideeën voor het opmaken van ijsbakken of andere nieuwe ijstrends. Daarnaast is het ijsseminar een meer dan uitstekende gelegenheid om het ijsseizoen af te sluiten en ervaringen met mede-ijsbereiders te delen onder het genot van een drankje en een hapje in het gezellige Bergen, vlakbij Heiloo. Hier bevinden zich het hotel voor de overnachting en het restaurant waar gedineerd zal worden.

Locatie

Het ijsseminar vindt plaats in de perfect uitgeruste demonstratieruimte van Laan in Heiloo. Het seminar wordt gegeven in de Engelse taal en in beide gevallen omvat het seminar ook een overnachting in Bergen, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Programma seminars

Er wordt één ijsseminar voor beginners georganiseerd van anderhalve dag. Dit seminar begint donderdagochtend 9 november om 9.00 uur en eindigt vrijdag 10 november rond 12.00 uur. Donderdagavond is er een borrel met diner. Voor gevorderden worden drie ijsseminars georganiseerd van één dag. Het programma start in de ochtend met 's avonds een borrel, diner en een overnachting. Dit betekent het volgende:

  • 1e seminar: maandag 6 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur
  • 2e seminar: dinsdag 7 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur
  • 3e seminar: woensdag 8 november van 9.00 uur t/m 17.00 uur

Kosten deelname

De kosten voor deelname aan het ijsseminar zijn als volgt:
€ 110,00 exclusief BTW per persoon voor een éénpersoonskamer.
€ 160,00 exclusief BTW voor twee personen voor een tweepersoonskamer.
€ 220,00 exclusief BTW voor twee personen voor twee éénpersoonskamers.

De inschrijving is helaas gesloten.